Позицію "слуг народу" у коментарі виданню повідомив перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко

Читайте також Всупереч рішенню РНБО: нафтопродуктопровід продовжує роботу на Житомирщині, – ЗМІ

Питання повернення нафтопроводу державі

Повернення в державну власність частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок" є одночасно і питанням національної безпеки, і енергетичної, про яку ми так багато говоримо,
– заявив Корнієнко.

За його словами, коли до 10 – 20% поставки дизельного палива контролюється приватною групою людей, а відповідно до закону, це повинно бути в державній власності, то "дуже добре, що РНБО таке рішення прийняла".

Корнієнко наголосив, що далі силові відомства проводитимуть відповідні розслідування і повертатимуть у держвласність нафтопродуктопровід.

Що відомо про рішення РНБО щодо нафтопроводу

  • На засіданні 19 лютого РНБО дала завдання правоохоронним органам завдання з'ясувати, як частина державних нафтопродуктопроводів опинилася в руках 2 власників з іноземною реєстрацією.
  • Мова йде про компанію "Прикарпатзахідтранс", яка експлуатує ділянку "Самара – Західний напрямок", привласнену оточенням Віктора Медведчука, та "Грозний – Армавір – Трудова".
  • Згодом Володимир Зеленський увів це рішення в дію.
  • Однак 21 лютого у Новоград-Волинському районі Житомирської області на "Самара – Західний напрямок" продовжували відкачувати нафтопродукти та заправляти автоцистерни.