Україна без Вітренка "не вижила б"

Одіозна політикиня Вітренко вважає, що її син – тимчасовий виконувач обов'язків міністра, а також виконавчий директор НАК "Нафтогаз" – Юрій справедливо отримує великі премії.

Цікаво Я публічно критикую її політичні погляди, – Вітренко відверто розповів про стосунки з мамою

Він отримав виграш у Стокгольмському арбітражі. Якби не його роль в Стокгольмському арбітражі, то Україна була б уже роздягнена, банкрутом,
– заявила Наталія Вітренко.

При цьому вона виступила категорично проти наглядової ради "Нафтогазу", високих премій і заробітних плат у державному підприємстві.

"Наглядова рада з іноземців встановила такі зарплати. Я категорично проти таких наглядових рад, такої оплати праці керівництву "Нафтогазу", я категорично проти таких премій. Але звідки взялася премія? Було укладено контракт, що якщо буде виграш в суді, то ось буде така премія. Це ж він не вкрав", – наголосила політикиня.

Що відомо про премії Вітренку

  • Попри збитки "Нафтогазу" в розмірі 19 мільярдів гривень, у бюджеті виділили понад 200 мільйонів гривень на премії для Вітренка.
  • Друга частина премії становила 94 мільйони гривень. Цю суму ексменеджеру не могли заплатити протягом року, однак згодом гроші таки виплатили.
  • НАБУ розслідує ймовірне зловживання владою при отриманні таких великих премій.
  • Бюро також розшукує майно посадовця. При потребі на нього накладуть арешт.