Джерело: 24 канал

Потужний вітер був такої сили, що видирав із землі електричні стовпи.

Зверніть увагу Через негоду на Одещині не встигли врятувати новонароджену дівчинку

Величезні кучугури снігу ускладнюють роботу електриків

Енергетики змогли дістатися в село лише напередодні. Вони прибирають повалені стовпи та риють ями для нових електроопор. Роботу ускладнюють величезні кучугури снігу.

Представник ДТЕК "Одеські тепломережі" Олексій Бурлаков відзначив, що вітер, ожеледиця, а також налипання снігу на електродроти дали велике навантаження. Відтак опори не витримали, і впали.

Без світла також наразі понад 200 будинків в самій Одесі. Більшість – це приватні помешкання та ще 4 багатоповерхівки. 28 бригад працюють над відновленням електрики в місті.

негода на одещині
В Одесі через сильні пориви вітру дерево впало на машину / Фото пресслужби ДСНС

Без упину працюють також рятувальники. Із заметів вони витягують транспорт. На державній трасі Київ – Одеса утворився затор між селами Ревове та Знам'янка.

В заторі перебувають близько 300 одиниць вантажного транспорту, до розчищення затору залучена інженерна техніка служби ДСНС: 20 одиниць техніки та 30 осіб особового складу,
– повідомив начальник управління реагування на надзвичайні ситуації Олександр Загурський.

І додав, що з затору вилучено близько 200 одиниць техніки та надано допомогу майже 400 постраждалим.

На трасах облаштували пункти обігріву

У пунктах обігріву за всі дні негоди нагодували 900 людей. Здебільшого – водіїв-далекобійників, які довго стояли в заторах. Допомогли і місцеві підприємці. Вони надали предмети першої необхідності.

Витягувати авто із заметів також виїхали прикордонники. За допомогою тросу, лопат та КрАЗу витягли декілька легкових машин і вантажівок зі снігової пастки.

Натомість синоптики попереджають про новий циклон. Чергове погіршення погоди в регіоні прогнозують на понеділок, 1 лютого. Буде сніг з дощем, через це можливе налипання мокрого снігу та ожеледиця.

До теми В Україну суне новий сніговий циклон: які області зачепить найбільше