Джерело: фейсбук Олексія Данілова

У заявах International та European Federation of Journalists мовиться про те, що заборони повинні застосовуватися лише у "дуже виняткових обставинах".

До теми Таких каналів багато, будуть документи – буде реакція, – Данілов про санкції проти ЗМІ Козака

Що сказав Данілов

Хочемо поінформувати IFJ а EFJ, що Україна вже 7 років живе в таких надзвичайних умовах, назва яким – війна,
– підкреслив секретар РНБО.

За його словами, Росія у війні проти нашої держави використовує всі технології інформаційної війни, які жодним чином не відповідають "міжнародно-правовим стандартам", на необхідність дотримання яких вказують організації.

"Одним із знарядь гібридної зброї Росії в боротьбі проти України є телевізійні ресурси, фінансування яких фактично здійснює країна-агресор через афілійованих з нею політиків", – наголосив Данілов.

Читайте також США підтримали санкції проти каналів Медведчука, – посольство

Він заявив, що IFJ та EFJ варто було зробити "найелементарніший аналіз контенту телевізійних каналів, долею яких вони так опікуються, щоб визначити, наскільки він відповідає високим світовим журналістським стандартам об'єктивності і неупередженості".

Чи можлива була би робота у Великій Британії, США під час Другої світової війни філій фашистських газет і радіостанцій? Їх закриття також було би розцінено як напад на "свободу слова"?
– наголосив політик.

Данілов підсумував, що введенням санкцій проти каналів Україна не обмежувала свободу слова, а діяла так, як потрібно, аби зберегти державу.

санкції проти козака
Головне про санкції проти Козака / Інфографіка 24 каналу