Джерело: НВ

Мова йде про розмови щодо обміну полоненими. Очільник ОП запевнив, що позиція української влади однозначна.

Важливо Вугілля Донбасу – Медведчуку: активісти кажуть, що Кремль змінює кураторів підприємств в ОРДЛО

На запитання про те, чому президент мовчить, адже таємні домовленості кума Путіна про обмін полоненими йдуть всупереч офіційній політиці, Єрмак відповів, що "вони не мовчать".

Він наголосив, що офіційну заяву робив і Леонід Кравчук, який очолює українську делегацію у ТКГ, також зробило заяву й МЗС України. ​

Влада дала оцінку спробам проводити трек обміну не через офіційні джерела. Я говорив про це в Берліні, коли в процесі дискусії вперше постало це питання. Наша позиція однозначна,
– запевнив Єрмак.

Про проросійську риторику

Проросійська риторика на телеканалах, які пов’язують з Медведчуком і Мураєвим також значно посилилась. Втім, за словами Єрмака, президент ще на початку каденції говорив, що не втручатиметься у роботу правоохоронних органів.

"Безумовно, ми це помічаємо. Але для цього є відповідні органи, які мають на ці речі реагувати. Ми завжди однозначно – й у виступах президента, й у заявах – говоримо, що це фейкова інформація", – додав Єрмак.

До теми Нацрада оштрафувала "112 канал" за розпалювання ворожнечі та проросійську риторику

Медведчук і обмін полоненими: що відомо

  • Російські бойовики заявили, що хочуть передати декількох полонених. Про це начебто таємно домовився Медведчук.
  • Кум Путіна не попередив про свої переговори українську сторону, а це є порушенням процедури обміну полоненими.
  • Кравчук заявив, що українська делегація у Тристоронній контактній групі не може не радіти поверненню українців. Однак приватні люди, як-от Медведчук, не мають права втручатися у врегулювання міжнародних конфліктів. Його дії Кравчук назвав "політичним шарлатанством".
  • Олексій Арестович також заявив, що поверненням українців можуть займатися лише відповідні державні органи.