Джерело: НВ

Єрмак додав, що на Банковій "з великою повагою ставляться і до Bellingcat, і до всіх незалежних та чесних журналістів у світі".

Важливо Криси завжди є, – Арестович відповів, хто має поставити крапку у справі "вагнерівців"

Про яке розслідування мовиться

У грудні 2020 року розслідувачі Bellingcat заявили, що знайшли докази планування спецоперації, яку розробили ГУР Міноборони спільно зі співробітниками СБУ. Першу частину свого розслідування з цієї теми Bellingcat планує випустити в першому кварталі 2021 року.

Раніше в Офісі Президента заперечували факт підготовки такої операції, називаючи тим більше неправдивою інформацію про те, що затримання бойовиків українською стороною могло провалитися через дії Банкової.

Позиція Андрія Єрмака

Очільник ОП запропонував дочекатися публікації розслідування Bellingcat і заявив, що "нам нема чого боятися і приховувати".

Ми абсолютно відкриті й готові до будь-яких розслідувань, бо у нас чиста совість, чисті руки та чесна позиція. Нині – у всякому разі те, що я чув зі ЗМІ, – мовилося про якісь уривчасті інтерв'ю якихось людей, на підставі яких був створений увесь цей інформаційний наратив,
– додав Єрмак.

Цікаво Спецоперація з "вагнерівцями": як усе розвиватиметься надалі та які може мати наслідки

Справа "вагнерівців": що відомо

  • В санаторії під Мінськом 29 липня 2020 року затримали 33 російських громадян. Білоруська влада заявила, що підозрює їх у підготовці заворушень напередодні виборів, а Олександр Лукашенко тоді назвав затримання росіян із ПВК "Вагнера" ​"надзвичайною подією" і заявив про "брудні наміри" Росії.
  • В серпні у соцмережах і деяких ЗМІ, які посилалися на неназвані джерела, з'явилася інформація про те, що затриманих у липні в Білорусі російських бойовиків насправді планували затримати українські спецслужби. Вони нібито понад рік вели операцію з розшуку і затримання причетних до злочинів на Донбасі, зокрема до збиття малайзійського літака рейсу MH17.
  • Служба безпеки України назвала повідомлення про участь СБУ у спецоперації російським фейком й інформаційним вкидом.