Наразі арештували все майно стратегічного об'єкта: інфраструктура, будівлі та споруди, розташовані в Україні. Його передадуть від комерційної структури до Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

До теми Ціна питання – 200 мільйонів гривень: "Нафтогаз" готовий взяти на зберігання "трубу Медведчука"

Детективам вдалося не тільки зібрати докази незаконного заволодіння трубопроводом, але й детально вивчити можливість повернення його державі. Для цього неодноразово проводилися наради з представниками:

  • Офісу Генерального прокурора;
  • Міністерства юстиції України;
  • Фонду державного майна України.

СБУ
Майно об'єкта арештували / Фото СБУ

СБУ
Будівлі та споруди в Україні взяли під арешт / Фото СБУ

НАБУ
На частину нафпродуктопроводу "Самара-Західний напрямок" наклали арешт / Фото НАБУ

НАБУ
Заходи щодо арешту / Фото НАБУ

Що говорять у "Слузі народу"

У "Слузі народу" вважають повернення в державну власність частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок" питанням і національної, і енергетичної безпеки України.

Що таке "ПрикарпатЗахідтранс"?

Ця компанія є оператором трубопроводу "Самара – Західний напрямок". Він проходить територією Житомирської, Рівненської, Тернопільської, Львівської, Закарпатської областей України і призначений для транспортування дизельного палива виробництва російських НПЗ у напрямку Угорщини.

За словами нардепа Олександра Корнієнка, коли до 10 – 20% поставки дизельного палива контролюється приватною групою людей, а відповідно до закону, це повинно бути в державній власності, то "дуже добре, що РНБО таке рішення ухвалила".

Рішення РНБО щодо нафтопроводу: що відомо