Прессекретар МЗС України Олег Ніколенко розповів, що досягти зрушень у питанні мирного врегулювання на Донбасі можна лише під час зібрання усіх членів "нормандської четвірки". Як він зазначив, питання, які стосуються України, треба вирішувати лише за участі її представників.

Читайте також Росія звинуватила Україну в загостренні на Донбасі та пригрозила "силовим сценарієм"

За словами Ніколенка, наразі через загострення ситуації на Донбасі керівництво України докладає усіх зусиль, щоб активізувати переговори у нормандському форматі.

Речник МЗС розповів, що це відбувається як на рівні лідерів держав, так і їхніх політичних радників.

Наша позиція – нічого про Україну без України. Перемовини про врегулювання російсько-українського збройного конфлікту ведуться в нормандському форматі за участі лідерів 4 держав: України, Німеччини, Франції та Росії,
– наголосив Ніколенко.

До теми Навіть з ворогом треба зустрічатись, – Кравчук про можливі переговори Путіна та Зеленського

Що цьому передувало: коротко

  • У Кремлі заявили, що організовують відеоконференцію, на якій говоритимуть про загострення на Донбасі. Однак Володимира Зеленського туди не запрошуватимуть.
  • Зокрема, у конференції мали б взяти участь президент Росії Володимир Путін, канцлерка Німеччини Ангела Меркель та очільник Франції Еммануель Макрон.
  • За словами Дмитра Пєскова, на засіданні планують обговорити загострення ситуації на Донбасі. Однак це не буде єдиною темою.