Інфографіки мають назву "7 років збройної агресії Росії проти України". Вони демонструють основні зміни в демографічному, екологічному, мілітарному та інших аспектах життя на окупованих територіях.

Важливо Біль та лють, від яких не опускаються руки, – Кулеба про напад Росії на Україну

У міністерстві закордонних справ вкотре нагадали, що російська агресія вже принесла і продовжує нести численні жертви як серед цивільних, так і військових осіб. Лише на Донбасі за роки війни загинули понад 13 000 людей, а понад 20 000 отримали поранення.

Агресія Росії проти України продовжує дестабілізацію Європейського континенту. Росія використовує широкий арсенал гібридних інструментів для створення нестабільності на території сусідніх країн та підриву їхньої державності й суверенітету,
– наголосили у відомстві.

У МЗС також закликали демократичний світ жорстко відповідати на постійні порушення Росією прав людини та міжнародного гуманітарного права.

Адже, як додали у міністерстві, тимчасова окупаційна влада Росії перетворила окуповані території на гетто безправ'я, а українські Крим та окремі райони Донбасу, окуповані Росією, стали місцями терору та свавілля.

Актуально День початку окупації Криму: як змінився український півострів за 7 років

І хоча міжнародні санкції допомагають стримувати агресивну політику Росії, у МЗС вважають, що необхідні більш ефективні заходи.

Україна та міжнародне співтовариство мають разом непохитно протидіяти агресивній війні Російської Федерації, підтримувати на міжнародному порядку денному відновлення територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах,
– підкреслили у МЗС.

Інфографіки "7 років збройної агресії Росії проти України" / Фото МЗС України