З першого дня розслідування справи нацгвардійця Віталія Марківа Росія намагалася "повісити" загибель італійця Андреа Рокеллі на Україну. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі 24 каналу.

Читайте також Віталій Марків як вирок російській пропаганді

За його словами, насправді факти у справі свідчать, що саме російські бойовики можуть бути причетні до загибелі італійця.

Італія тісно пов'язана з Росією

Геращенко заявив, що Італія перебуває в добрих стосунках з Росією. Як він зазначив, прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі взагалі називає себе добрим другом Володимира Путіна.

Тому російські ЗМІ почали "істерію", що Марків винний. Це підхопили й італійські медіа. У результаті цієї пропаганди нацгвардієць відповідно до першого рішення суду отримав 24 роки ув'язнення,
– заявив Геращенко.

До теми Отруєння Навального: Путін у дивний спосіб пояснив відсутність кримінальної справи

Чому Росія арештувала Марківа

Геращенко припустив, що наразі Росія хоче продовжити свою пропагандистську кампанію. Через це Україна звертатиметься до Інтерполу, щоб блокувати розшук Марківа Росією.

"Я попередив Марківа, що йому не бажано їздити в країни колишнього Радянського Союзу. Однак європейські країни завжди будуть раді його бачити, тому він може вільно пересуватися світом" – наголосив заступник міністра.

Читайте також Чого Росія хоче домогтися у ТКГ: пояснення Арестовича

Як зазначив Геращенко, в Росії працює величезна пропагандистська "машина", на яку витрачають мільярди доларів. Він розповів, що Україна вже неодноразово зверталася до європейських дипломатів з пропозицією заборонити в'їзд російським пропагандистам до Європи. Однак там дуже ліберально ставляться до таких питань.

За словами Геращенка, якщо Марків опиниться на території Росії, то його можуть заарештувати. Втім, він наголосив, що таке рішення слідчого комітету немає жодного підтвердження.

До теми Марків розповів, коли повернеться на передову

COVID-19 у Геращенка

У Антона Геращенка 10 грудня 2020 року виявили коронавірус. Коментуючи це, заступник міністра розповів, що наразі він почувається добре та переносить хворобу в легкій формі.

Через хворобу викручує м'язи, однак температури немає. Також я повністю втратив нюх, але сподіваюся, що все буде добре,
– зазначив Геращенко.

Він додав, що важливо намагатися якомога менше контактувати з іншими людьми, адже це значно знизить ризик захворюваності на COVID-19.