В "Укрпошті" зазначили, що ситуація з приводу скарги відвідувача щодо працівниці компанії у Кривому Розі зачепила одразу декілька важливих аспектів.

Читайте також Відмовилася обслуговувати українською: у Дніпрі звільнили скандальну баристу

Працівницю "Укрпошти" звільнили

Окрім порушення норм законів про мову та обов'язкового використання засобів індивідуального захисту, співробітниця знехтувала правилами обслуговування клієнтів, підвищувала голос та використовувала лайливі слова,
– пояснили у компанії.

Там наголосили, що мовою поштового зв'язку "Укрпошти" відповідно до законодавства є державна українська мова. Крім того, працівникам через внутрішні канали комунікації додатково пояснили про обов'язкове обслуговування, надання інформації про товари та послуги клієнтів українською мовою.

У компанії додали, що у випадку порушення працівниками виконання мовного закону співробітник отримує попередження та з ним проводиться роз'яснювальна робота. Однак подальшу роботу працівниці відділення у Кривому Розі там вважають неприпустимою.

Враховуючи невиконання мовного закону, неодноразові скарги клієнтів щодо неввічливого спілкування та порушення стандартів якості обслуговування, ігнорування внутрішніх розпоряджень, компанія прийняла рішення про її звільнення співробітниці,
– підсумували в "Укрпошті".

Та звернули увагу, що після набрання чинності вимог законодавства щодо обов'язковості української мови у сфері обслуговування подібних скарг на працівників "Укрпошти" не надходило.

Зверніть увагу Найбільше порушень мовного закону зафіксували у Києві: перші підсумки

Скандал на "Укрпошті" у Кривому Розі

  • Раніше у відділенні "Укрпошти" у Кривому Розі працівниця відмовилася переходити на державну мову, хоча її про це попросив відвідувач.
  • Крім того, жінка обурювалася, що її знімають та вимагала сховати телефон. Зрештою вона зателефонувала у поліцію і вимагала, аби правоохоронці заборонили відвідувачу вести зйомку.
  • Та цим її порушення не обмежилися – у приміщенні працівниця перебувала без захисної маски.

Мовний скандал на "Укрпошті" у Кривому Розі: дивіться відео 24 каналу

Обслуговування українською правила
Що робити, якщо вас не хочуть обслуговувати українською / Інфографіка 24 каналу