Такий прогноз озвучила синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Голеня. За її словами, тепло прийде в Україну з Атлантики та Західної Європи вже після 20 лютого.

Цікаво В Україні замерз найбільший рівнинний водоспад: дивовижні фото

Морози відступатимуть, але не одразу. Потепління приходитиме у країну поступово. Спочатку стовпчики термометрів наближатимуться до нуля, потім температура ставатиме плюсовою.

Вже до 25 лютого температура по всій країні не опускатиметься нижче ніж +3. А на Закарпатті та на Півдні буде не менше ніж +10,
– зауважила синоптикиня.

Попри це, вона попередила українців, що радіти швидкій весні ще зарано. Адже температурні гойдалки в Україні протримаються аж до Великодня.

Наступні тижні будуть теплішими

Як пише Obozrevatel, метеорологиня Віра Балабух пояснила, що дія антициклону та холодних повітряних мас в Україні завершується. Зараз триває найхолодніший період, проте вже з 22 лютого буде тепло.

"Натомість в Україну прийде циклон з теплом та опадами. Холоди і морози закінчуються. Вдень доходитиме до плюсової температури, можливий мокрий сніг", – підкреслила вона.

Експертка також наголосила, що тривалість дня збільшується. Через це повітря прогріватиметься все більше і більше. Наразі цьому стоїть на заваді сніг. Адже він відбиває сонце.