Деталі про будинок для престарілих, який горів

Сайт "Золотого часу" ввечері 21 січня вже недоступний. Не працює і його сторінка у фейсбуці, повідомляє 24 канал.

Дізнайтеся більше Пожежа у будинку престарілих у Харкові: щонайменше 15 загиблих – фото, відео

В описі будинку для престарілих на ресурсі Spravkus.com йдеться про те, що це пансіонат європейського зразка, де його мешканцям, зокрема і людям з інвалідністю, пропонують кваліфіковану медичну допомогу і турботу.

Компетентний медичний персонал піклується про хворих деменцією, хворобою Альцгеймера, Паркінсона. Допомагає в реабілітації після травм, інфаркту або інсульту,
– зазначили в описі.

Там також зазначили, що у центрі панує тепла домашня атмосфера і комфортні умови проживання. Регулярно проводиться прибирання і кварцування для здорового мікроклімату. Доступні палати з одно-, двох-, трьох-, чотирьох - і п'ятимісним розміщенням. А мешканців годують смачним дієтичним харчуванням за режимом.

Скільки коштував місяць у пансіонаті в Харкові

На сайті "Пансіони UA" притулок має "топову пропозицію". Відповідно до інформації на ньому, вартість проживання для 1 людини – 450 гривень за добу або 6 тисяч гривень на місяць.

Однак проживання у будинку для престарілих могло бути й дорожчим. Родичі однієї з літніх жінок, яка проживала в ньому, розповіли "Сегодня", що за місяць проживання потрібно було викласти 8 тисяч гривень.

Зверніть увагу Порностудія та наркодиспансер: чим раніше займались у будинку, який горів у Харкові

Пожежа у будинку для престарілих у Харкові: що відомо

  • 21 січня у Харкові загорівся будинок для літніх людей "Золотий час".
  • У момент пожежі там перебували 33 людини – 15 з них загинули, ще 11 постраждали.
  • У Харківській ОДА повідомили, що за адресою пожежі не зареєстровано ні приватного, ні державного, ні комунального закладу.
  • Щодо власників нелегального будинку для літніх людей розпочали кримінальне провадження.
  • У приміщенні, за даними Офісу генпрокурора, працювали електрообігрівачі. У поліції кажуть, що у будинку мали ремонтувати газове обладнання.