Джерело: телеграм Олександра Ткаченка

Очільник Мінкульту наголосив, що ці канали представляють інформаційну загрозу національній безпеці України.

Важливо Пропаганда має отримати жорстку реакцію: Зеленський подякував за підтримку рішення РНБО

Ткаченко назвав канали кума Володимира Путіна Віктора Медведчука "частиною пропагандистської війни Росії проти України".

Ці канали – в ефірному, супутниковому, чи в інтернет-трансляціях – представляють інформаційну загрозу національній безпеці України, оскільки є не ЗМІ, чи звичайним мовником, а частиною пропагандистської війни,
– наголосив Ткаченко.

Він розуміє, що YouTube керується власною політикою щодо закриття каналів. Водночас, на думку Ткаченка, популярна платформа має знати про те, хто саме і як саме фінансує та виробляє ворожий контент.

Що відомо про заборону каналів Медведчука?

РНБО запровадила персональні санкції проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака 2 лютого. Термін їх дії складає 5 років. Під санкціями також опинилися телеканали кума Путіна Віктора Медведчука – NewsOne, ZIK та 112. Того ж дня медведчуківські ЗМІ припинили роботу. Керівництво зазначених медіа вже заявило, що буде оскаржувати це рішення у всіх можливих інстанціях.

Як на заборону відреагували у ЄС та Росії

  • Євросоюз

У Європейському Союзі схвально оцінили запровадження санкції проти телеканалів ZIK, NewsOne і "112 Україна".

  • Росія

У Володимира Путіна переконані, що закриття каналів нібито не відповідає міжнародним нормам. Кремль навіть попросив допомоги у міжнародних організацій.

Санкції РНБО проти Тараса Козака
Санкції РНБО проти Тараса Козака / Інфографіка 24 каналу