Марченко розкритикував Степанова

Міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі телеканалу ICTV 20 грудня назвав неприйнятною поведінку міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Про це розповіли в інформаційному агентстві Інтерфакс-Україна.

Радимо прочитати Степанов планує бути міністром до 2024 року: відверте інтерв'ю з головою МОЗ

У своєму коментарі Марченко говорив про позицію Степанова під час підготовки проєкту державного бюджету на 2021 рік. Мовляв, глава МОЗ маніпулював пандемією.

Для мене є неприйнятною поведінка, в тому числі Степанова, який, використовуючи пандемію, намагається цими речами маніпулювати,
– сказав Марченко.

Також глава Мінфіну пояснив збільшені фінансування на силовиків та прокурорів:

  • "Якби ми забрали збільшення фінансування на умовних силовиків, цього б не вистачило, щоб покрити потреби медиків".
  • А збільшене фінансування Офісу генпрокурора – це необхідність, бо прийняті Верховною Радою закони зобов'язують уряд забезпечити відповідні заробітні плати прокурорів.

Яка позиція Степанова обурила главу Мінфіна?

Ще до прийняття бюджету-2021 Максим Степанов наполягав, що його слід переглянути.

Він вимагав збільшити фінансування медичної системи. На його думку, потрібно для медицини до 300 мільярдів гривень, а не 160. Але навіть бодай медицини вижила, треба додати хоч 57 мільярдів.

Однак у підсумку систему охорони здоров'я виділили тільки 162,7 мільярда. І це, за словами Президента України Володимира Зеленського, є рекордною сумою за часів Незалежності.