Через це сторона обвинувачення подала суду клопотання про примусове приведення Микитася. Про це інформує 24 канал.

До теми Микитася допомогли спіймати на викраденні школяр і його мама: деталі від Геращенка

Слідчий суддя розглянув клопотання та доручив поліції примусово доправити Максима Микитася на засідання. Щоправда, майже відразу після такого рішення суду забудовник у супроводі спецпризначенців НАБУ сам повернувся на засідання.

У короткому коментарі журналістам він повідомив, що перебував на допиті в поліції. Мовляв, його призначили на ту ж годину, що й обрання для запобіжного заходу у суді. Допит теж стосується справи про викрадення людини.

Микитась повернувся до суду у супроводі спецпризначенців НАБУ: відео

Цікаво, що окрім того, вранці до будівлі суду увірвалися близько 40 молодиків. Вони спершу жартома називали себе екстремістами, а потім заявили: прийшли мітингувати проти Олега Татарова.

До Шевченківського райсуду увірвалися молодики: відео

Що відомо про справу, у якій Микитасю обирають запобіжний захід:

  • Максима Микитася підозрюють у замовлені викрадення людини. Йдеться про викрадення юриста столичної компанії Олега Мірошниченка. Він свого часу працював на Микитася.
  • У поліції та прокуратурі заявили, що в них є достатньо підстав підозрювати забудовника в організації викрадення людини.
  • САП, НАБУ й частина активістів певні: ця справа є наслідком іншої справи екснардепа – корупційної. У ній Микитася підозрюють у розкраданні майна Національної гвардії. Він дав свідчення проти заступника голови ОПУ Олега Татарова й заявив: той теж причетний до справи.
  • Цікаво, що у НАБУ заявляли, що підозра Микитасю у справі про викрадення може стати на заваді у розслідуванні справи проти Татарова.