Про свідчення проти Татарова

Микитась наголосив, що не йшов на угоду зі слідством в обмін на звільнення його з-під варти. А свідчення проти дав через інші особисті мотиви. Про це він розповів у коментарі "Українській правді".

До теми Максима Микитася взяли під варту без права внесення застави

Хочу наперед відзначити: в ЗМІ штучно сформовано думку, що я дав свідчення щодо Татарова в обмін на свою свободу. Це не так. Підставою для звільнення мене з-під варти на домашній арешт було те, що я сплатив державі кошти в розмірі 50 мільйонів гривень. За дії групи інших людей. За умов недоведеності шкоди державі тощо. Лише щоби повернутися до додому,
– переконує Микитась.

За його словами, усі ці інсинуації щодо "угоди" щодо Татарова – з розряду "чули дзвін, та не знають, звідки він". А цей звін – чутки та брехливі версії, від людей Татарова.

Микитась стверджує, що після його свідчень проти Татарова низка ЗМІ опублікуала матеріал, де "якісь експерти говорять, що виникнуть проблеми із можливістю застосування такої форми як угода зі слідством". Водночас, угода зі слідством як така взагалі не існує.

"Основна ж причина, через яку я дав свідчення про корупційні зв’язки Татарова – це особисті мотиви", – зауважив він.

Про взаємини з Татаровим

Також Микитась розповів, що взяв чинного заступника Єрмака на роботу після звільнення з МВС. Пізніше останній значно покращив своє матеріальне становище, займаючись юридичним супроводом.

Водночас Татаров звинуватив Татарова в тому, що саме через нього лишився з нічим. А новим власником Укрбуду став Дмитро Федотенков.

Я не зміг повернути контроль над компанією, коли Федотенков не вніс кошти та все переписав. Я не вірю в простий збіг обставин, що такий досвідчений юрист як Татаров цього не передбачав,
– зазначив Микитась.

Цікаво Татаров і Микитась щороку разом святкували Новий рік, – Бутусов: фото

Коротко про справу Микитася

  • У жовтні 2019 року Микитасю повідомили підозру у заволодінні майном Нацгвардії. Збитки державі становлять понад 81 мільйон гривень. У цій справі фігурує і заступник голови ОПУ Олег Татаров.
  • Зокрема у 2016 – 2017 роках Нацгвардія уклала угоду з "Укрбудом" про відмову від квартир та паркомісць у Києві в обмін на 65 квартир у будинку на околиці столиці.
  • У судді Микитась заявив, що Татаров домовився про написання позитивної експертизи на користь приватної компанії-забудовника. Тобто фактично заступник керівника ОП виконував роль посередника у передачі хабаря.
  • Раніше Микитась перебував під нічним домашнім арештом.