За словами президента, на передову потрібно їздити і самим, і з іноземними гостями, аби переконатись, що режим припинення вогню потрібен тільки Україні, але не сепаратистам.

До теми Події на Донбасі ніколи не мають стати звичними, – Зеленський

Що говорив Зеленський

Гарант зауважив, що перемир'ю заважають підступність ворога та його провокації.

Ми маємо постійно їздити "на нуль". І самі – щоб розуміти, що наша армія сильна – як психологічно, так і за рівнем забезпечення. І разом з іноземними гостями,
– наголосив Зеленський.

На передовій глава держави поспілкувався з військовими та вручив їм нагороди. До речі, під час поїздки посадовці отримали повідомлення про загибель українського бійця.

"Якщо йде снайперське знищення наших військових, вони знають, що повинні знайти адекватну відповідь тим снайперам, що знищили життя. Саме так вони і роблять", – наголосив Зеленський.

Що казали посли G7

  • Посли підкреслили, що Мінські угоди – це єдиний шлях мирного врегулювання конфлікту.
  • Хоча закінчення війни може бути нескоро, однак міжнародна спільнота працюватиме над цим.

Дивіться відео поїздки Зеленського на Донбас:

  • Від початку 2021 року проросійські бойовики щодня обстрілюють позиції Операції об'єднаних сил. Останнім часом ці обстріли стали прицільними.
  • Наприклад, 11 лютого від куль ворожого снайпера загинули двоє наших захисників: 25-річний Владислав Лященко та 36-річний Олександр Глушко.
  • Загалом у січні – лютому 2021 року вже загинули 8 бійців ООС.
  • Глава української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук наголосив, що українські військові мають відповідати на постріли пострілами.