В ефірі одного з телеканалів очільник української групи в тристоронніх переговорах зауважив, що Росія спершу перетинає всі червоні лінії, а потім сама ж горланить про їхній перетин.

Цікаво Все вирішує Путін, – Кравчук про спілкування з Пушиліним в ефірі пропагандистів

Посилаючись на слова глави МВС Арсена Авакова, перший президент України розповів, що наша держава має адекватні відповіді на всі можливі сценарії розвитку війни.

Сьогодні Україна не та, якою була 5, 6 чи 7 років тому. Сьогодні ми готові. Ми не хочемо цього, але ми готові набити морду тим, хто полізе до нас без запрошення,
– заявив Леонід Кравчук.

Політик також зауважив, що росіяни – зокрема Путін, Лавров, Пєсков, Гризлов та інші – у різні часи війни говорили різні речі, але завжди зводили все до того, буцімто вони на Донбасі "лише спостерігачі".

"Вони нам, бачте, допомагають вирішити питання якогось "внутрішнього конфлікту". А ми їх просимо? Ми кажемо: ідіть геть до чортової матері", – різко заявив глава делегації в ТКГ.

Леонід Макарович підкреслив, що просити агресора допомоги проти самого ж агресора – це якась дивина. Резюмуючи, президент заявив про неадекватність російського керівництва в оцінці ситуації та інтелектуальних здібностей противника.

Попередні заяви Кравчука про війну

  • В останні дні головний переговірник у війні з Росією вдався до кількох гучних заяв. Зокрема він заявив про можливість вдатися до радикальних кроків у війні – у разі, якщо переговори остаточно зайдуть у глухий кут, до чого залишилося зовсім небагато.
  • Крім того, Леонід Кравчук заявив про необхідність вступу до НАТО. Мовляв, це єдиний шанс зберегти незалежність держави. Хоча в часи активної політичної діяльності він сам активно виступав проти цієї ідеї.