У Івано-Франківську вакцинація триває вже 4 день. За словами Марцінківа, погоджується на неї тільки кожен другий. І це велика проблема, адже щеплення роблять передусім медикам.

До теми На своєму прикладі: мер Франківська заявив про готовність вакцинуватися

Що ще про вакцинацію на Івано-Франківську заявив Марцінків

Мер Івано-Франківська зауважив, що місту наразі видали приблизно 500 доз вакцин. І він проситиме уряд надати ще, адже важливо, що вакцинація відбувалася.

Скористався можливістю та звернувся до уряду, щоб надали місту більше вакцин і допомогли з питанням розгортання додаткових ліжок у закладах охорони здоров'я,
– зазначив він.

Марцінків додав, що облдержадміністрація пообіцяла надати ще вакцин. Загалом в область, за даними Івано-Франківської ОДА, скерували 22 тисячі доз.

Крім того, мер Франківська вважає, що проблеми з вакцинацією – пов'язані, зокрема, з провалом комунікації. На думку Марцінківа, уряд міг провести якіснішу роз'яснювальну кампанію, що індійська вакцина Covishield – ідентична з препаратом Oxford/AstraZeneca.

"Хіба було важко привезти фахівця з AstraZeneca, який би сказав, що "в Індії виробляють ту саму AstraZeneca по нашій формулі"? Після цього була б більша довіра до цієї вакцини", – наголосив Марцінків.

Актуально До 7 мільйонів щеплень щомісяця: Степанов анонсував гучні плани щодо вакцинації

Дивіться відео коментаря Марцінківа щодо ковідної ситуації у Франківську

Коронавірус на Прикарпатті: головне