У Медведчука назвали санкції "знищенням української демократії". Зауважимо, що санкції проти подружжя застосували за фінансування тероризму.

Важливо Засідання РНБО 19 лютого: санкції проти Медведчука і літаків, 5 сценаріїв Донбасу

Заява ОПЗЖ

У пресслужбі партії ОПЗЖ переконані, що у такий спосіб "Україна ще на крок наблизилася до диктатури". У цьому в ОПЗЖ звинуватили Володимира Зеленського.

Володимир Зеленський почав знищувати українську демократію. Масові порушення конституційних прав українських громадян, перетворення державних органів в машину для репресій, позасудові закриття каналів, переслідування політичних опонентів стали останніми аргументами цього слабкого і мстивого режиму,
– мовиться в заяві.

У Медведчука підкреслили, що ніяких законних підстав для накладання санкцій нібито не існує. А тому в ОПЗЖ готові "боротися за права своїх однопартійців".

"Ми ініціювали початок процедури імпічменту Володимира Зеленського, і ми будемо робити все, щоб вона була доведена до кінця. Сьогодні це вже не питання персональних політичних амбіцій і партійних рейтингів. Це питання життя і смерті української демократії", – додали у зверненні партії.

Цікаво Що відомо про Віктора Медведчука, проти якого Україна ввела санкції: біографія

Що відомо про санкції проти Віктора Медведчука

  • РНБО 19 лютого наклала санкції на нардепа від "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко терміном на 3 роки.
  • Вони наберуть чинності тоді, коли указ підпише президент Володимир Зеленський.
  • Загалом санкції застосують проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. Зокрема, під санкції потраплять 5 літаків, на яких літали з Києва до Москви.