Про це у своєму блозі "Чесна політика" заявив журналіст Сергій Лещенко. Він запевнив, що Медведчук доповідає Суркову в максимально підзвітному тоні, а той водночас надає йому вказівки.

Читайте блог Сенсаційний аудіозапис розмови Медведчука з Сурковим розвінчав 3 важливі міфи у політиці

"Сама тональність розмови показує, що попри максимально роздутий імідж Віктора Медведчука як найближчого соратника Володимира Путіна, насправді він є дрібним гвинтиком в імперській моделі російської влади", – сказав Лещенко.

Також, за словами журналіста, аудіозапис розвінчує 3 міфи в політиці:

  1. Саме Порошенко безпосередньо проводив питання про імпорт електроенергії з Росії та її подальший транзит в окупований Крим.
  2. Зі слів Медведчука, його потрапляння у ролі посередника в обміні полоненихце була ініціатива саме Порошенка.
  3. Росія на всіх міжнародних майданчиках завжди казала, що не має стосунку до діяльності так званих "ЛНР/ДНР". Водночас Сурков називав цих терористів своїми "подопечними".

Дивіться випуск блогу "Чесна політика" на 24 каналі: відео

Ймовірна розмова Медведчука та Суркова: коротко

  • Розмову оприлюднили журналісти Цензор.НЕТ. Підозрюють, що діалог – між Віктором Медведчуком та Владиславом Сурковим, адже голоси дуже схожі на їхні.
  • Найімовірніше, розмова відбувалась у 2014 році. Теми, які звучать на записах, такі: постачання електроенергії до Криму, роль Медведчука в обміні полоненими.
  • Сам Медведчук вже прокоментував плівки і запевнив, що вони фейкові. Водночас не заперечив, що розмова з Сурковим таки була.