Все, що відомо про жахливу трагедію, яка нещодавно сколихнула Україну, читайте у матеріалі.

Читайте також На Херсонщині знайшли мертвою 7-річну Марію Борисову

Вбивство Марії Борисової: останні новини

Джерело: фейсбук Ігоря Клименка

Спочатку підозрюваний відмовлявся давати будь-які свідчення у справі. Проте згодом чоловік таки зізнався – Марійку вбив він. Засунув тіло у мішок та перев'язав мотузкою та поясом.

Він зізнався, як тіло мертвої 7-річної Марії Борисової засунув у мішок та зав’язав його якимось шнуром і поясом. Так, для слідства його зізнання є важливим. Але більш значущим є висновок ДНК-експертизи. Біологічні зразки, знайдені на загиблій дівчинці, належать затриманому,
– розповів голова Нацполіції Ігор Клименко.

Клименко наголосив, що окремі люди намагаються вплинути на матір загиблої Марійки. Вони домагаються, щоб "вона публічно заявила про те, що не вірить у причетність фігуранта і натомість звинуватила іншу людину". Проте у поліції кажуть, що убивця отримає покарання за жахливий злочин.

Дивіться відео з допиту підозрюваного:

Як затримували підозрюваного

Про затримання 63-річного підозрюваного у вбивстві дівчинки стало відомо ввечері 14 березня. Першою про це повідомила начальниця департаменту захисту інтересів дітей та протидії насильству Офісу генпрокурора Юлія Усенко. За її словами, затримання проводили "по гарячих слідах".

Підтвердив інформацію і керівник Нацполіції Ігор Клименко.

Коли поліцейські прийшли до будинку зловмисника, зрозуміли, що їх чекали: підозрюваний лежав із порізаними венами,
– написав Клименко у фейсбуці.

Для того, аби затримати підозрюваного, правоохоронці дочекались результатів експертиз. Також через детектор пройшли десятки місцевих мешканців.

Згодом Міністерство внутрішніх справ оприлюднило фотографію підозрюваного.


Підозрюваний у вбивстві 7-річної Марійки Борисової / Фото МВС

Увечері 14 березня слідчий суддя Херсонського міського суду взяв підозрюваного під варту до 12 травня 2021 року без права внесення застави.

У поліції також розповіли, що підозрюваний у вбивстві був другом батька загиблої Марії Борисової. А ЗМІ пишуть, що зловмисник буцімто вже відсидів термін через зґвалтування хлопчика у селі Щасливе.

Що ще кажуть про затриманого у селі?


Підозрюваного , пишуть ЗМІ, односельчани охарактеризували, як агресивну людину, у якої є проблеми з алкоголем. Місцеві знали, що у нього є 3 судимості, тому побоювались. Сусіди кажуть, що у нетверезому стані чоловік чіплявся до людей, а дітей навіть побував душити та показував геніталії. Через проблеми підозрюваного з випивкою та побої, його покинула дружина.

Зникнення дівчинки

Семирічна Марія Борисова жила у двоповерхівці в селі Щасливе, що на Херсонщині. 7 березня дитина зникла.

Дівчинка вийшла з дому приблизно о 17:30 гратися на вулицю. Згодом мати помітила, що її на подвір'ї вже немає та повідомила про це правоохоронців.

Спершу дитину шукали самі батьки, а згодом долучилась поліція та волонтери.


Пошукова операція Марії Борисової / Фото Информатор Херсон

Якими були результати пошуків

Місцеві жителі розповіли, що дівчинку востаннє бачили неподалік автобусної зупинки. За розповідями дітей, вона прийшла туди зустрічати тата, бо чекала подарунок на 8 Березня. Хоча сам батько таку інформацію заперечує – мовляв, вона не могла бігти на зупинку, бо він на ній ніколи не виходив.

Перші 2 дні пошуків не дали результатів. Тому правоохоронці почали опитувати селян та збирати будь-яку інформацію у сусідніх населених пунктах. Зокрема, провели розмови приблизно з 600 людьми, переглянули камери відеоспостереження, перевірили Північно-Кримський канал, який проходить неподалік села, а також покинуті приміщення, вигрібні ями та комунікації.

На четвертий день поліція залучила поліграф, аби перевірити свідчення рідних зниклої дитини.

Які версії зникнення розглядали

  • дитина могла сама втекти з дому,
  • потрапити до рук зловмисника,
  • її могли викрасти з автобусної зупинки.

Дитину знайшли мертвою

Пошуки завершилися 11 березня. Поліцейські знайшли тіло Марії Борисової в сільськогосподарському приміщенні.

Правоохоронці зазначили, що смерть була насильницькою. За попередніми висновками судмедекспертів, дівчинку задушили. Крім того, на її тілі виявили тілесні ушкодження та волосся статевих органів. Тому дитина могла стати жертвою статевого злочину.

Жахливі деталі Тіло зниклої Марії Борисової було в мішку: 7-річну дівчинку могли задушити та зґвалтувати

За інформацією ТСН, тіло дитини виявили в одному з недобудованих сараїв. Марія Борисова була схованою у білий поліетиленовий мішок, зав'язаний стрічкою. Відомо, що дівчинка була в тому ж одязі, в якому зникла.

Господар сараю каже, що раніше там жодних мішків не було. Крім того, правоохоронці та волонтери територію села та навколо нього перевірили кілька разів. І сарай, де виявили тіло, також оглядали. Слідчі вважають, що тіло вбитої дитини десь переховували.

Марію Борисову знайшли мертвою: дивіться відео з місця та коментар поліції

Поліція почала пошуки причетного до вбивства

Спершу справу порушили за фактом зникнення Марії. Згодом її перекваліфікували за статтею про умисне вбивство.

Після того, як дівчинку знайшли мертвою, поліцейські почали опрацьовувати майже всіх жителів села. Особливу увагу звертали на раніше судимих не лише в Щасливому, а й у сусідніх селах Олешківського району. Опитували й тих, хто перебуває на обліку в психоневрологічному диспансері.

Згодом поліція повідомила, що серед підозрюваних – родичі вбитої дівчинки та інші особи села Щасливе.

Марійку поховали

12 березня Марію Борисову поховали в селі Щасливе на Херсонщині. Домовину з тілом дівчинки пронесли через все село, зупиняючись біля місць, де вона любила гратися та школи, де навчалася. Люди на прощання зі школяркою приносили квіти й іграшки.

У селі Щасливому попрощалися з 7-річною Марією Борисовою: відео

Зверніть увагу Була дуже доброю та довірливою дитиною, – волонтери про загиблу Марійку Борисову