Клопотання про обрання Микитасю запобіжного заходу розглядали упродовж 2 днів. Річ у тім, що захист підозрюваного оголосив відвід слідчому судді, пише 24 канал.

До теми Микитася допомогли спіймати на викраденні школяр і його мама: деталі від Геращенка

Відтак, обрання запобіжного заходу експрезиденту "Укрбуду" перенесли на ранок 31 грудня. Попри те, що о 9 ранку Микитась таки прийшов до суду, на розгляд клопотання об 11:00 ані він, ані його захисники не з'явилися.

Микитась
Микитася бачили у суді о 9 ранку / Фото "Сегодня"

Микитась
Втім, на розгляд клопотання про запобіжний захід ані він, ані його захист не прийшли / Фото "Сегодня"

Представники обвинувачення заявили клопотання про примусове доправлення до суду Микитася, а також попросили суд зобов'язати захист з'явитися на засідання. Суддя якийсь час перебував у дорадчій кімнаті, але зрештою підтримав це клопотання. Він доручив поліції примусово доправити Максима Микитася на засідання. Щоправда, майже відразу після такого рішення суду забудовник у супроводі спецпризначенців НАБУ сам повернувся туди.

У короткому коментарі журналістам він повідомив, що перебував на допиті в поліції. Мовляв, його призначили на ту ж годину, що й обрання для запобіжного заходу у суді. Допит теж стосувався справи про викрадення людини.

Микитась повернувся до суду у супроводі спецпризначенців НАБУ: відео

До Шевченківського райсуду увірвалися молодики: відео

Що відомо про справу, у якій Микитасю обрали запобіжний захід:

  • Максима Микитася підозрюють у замовлені викрадення людини.
  • Йдеться про викрадення юриста столичної компанії Олега Мірошниченка. Він свого часу працював на Микитася.
  • У поліції та прокуратурі заявили, що в них є достатньо підстав підозрювати забудовника в організації викрадення людини.
  • САП, НАБУ й частина активістів певні: ця справа є наслідком іншої справи екснардепа – корупційної.
  • У ній Микитася підозрюють у розкраданні майна Національної гвардії. Він дав свідчення проти заступника голови ОПУ Олега Татарова й заявив: той теж причетний до справи.
  • Цікаво, що у НАБУ заявляли, що ця підозра Микитасю може стати на заваді у розслідуванні справи проти Татарова.