Таку інформацію він розповів білоруському телеканалу "Белсат". Про це повідомляє 24 канал.

До теми Справа Шеремета: експертизу голосів на "білоруських плівках" вже проводять українські фахівці

Розраховує на відкриття справи

Офіцер зі спецпідрозділу "Алмаз" розраховує на те, що відповідну кримінальну справу відкриють у Росії. Адже на момент проведення наради, тобто на 2012 рік, Шеремет жив на території тієї країни.

Я б хотів, щоб Росія дуже сильно відреагувала на ці публікації, припинила будь-яку підтримку Олександра Лукашенко і цього диктаторського режиму. І, звичайно, розплющила нам очі на злочин, який стався з Павлом Шереметом,
– зазначив Макар.

Росія може відмовитися

Втім Росія навряд чи зважиться на подібні розслідування, зазначив телеканал. Водночас, ще троє осіб, на яких планувався замах, перебувають у Німеччині. Наразі українські правоохоронці проводять аналіз злитого аудіозапису.

Журналіст Дмитро Гнап сумнівається, що буде нормальне розслідування. "У принципі, в Україні можливе встановлення правди у цій справі і вихід не тільки на виконавців, а й на замовників вбивства, якщо такими є білоруські спецслужби і особисто президент Лукашенко. Але при міністрі Авакову це навряд чи можливо", – він додав.

Вбивство Шеремета: коротко

  • Журналіста Павла Шеремета вбили у Києві 2016 року, підклавши вибухівку до його автомобіля.
  • На брифінгу 12 грудня 2019 року очільник МВС Арсен Аваков назвав трьох підозрюваних у вбивстві – військового Андрія Антоненка, кардіохірурга Юлію Кузьменко та військову медсестру Яну Дугарь.
  • Після того, як аудіозапис Макара потрапив в мережу та набрав розголосу, українське МВС визнало, що має ці свідчення ще з грудня минулого року.
  • Втім очільник відомства Аваков продовжує наполягати, що на хід справи підозрюваних військових та волонтерки це не вплине. Мовляв, аудіозапис стосується замовника і є зовсім іншою окремою справою.