Його частка у перший день після відключення ZIK, NewsOne і "112 Україна" зросла у понад 3,5 раза. Про це свідчать дані агенції Vizeum Ukraine, що є у доступі "Детектор медіа".

Важливо "Правий сектор" пікетує канал "НАШ": виникла бійка – фото, відео

Як змінилися рейтинги телеканалу "НАШ"

  • Ще 2 лютого, тобто до рішення РНБО, канал "НАШ" мав частку 0,47% за аудиторією старше 18 років.
  • А от вже 3 лютого частка сягнула 1,72%.

Але це ще не все. За даними видання, у великих містах з населенням понад 50 тисяч людей канал вийшов у лідери з часткою 2,65%.

Що відомо про телеканал "НАШ"?

Засновником телеканалу "НАШ" є екснардеп Євгеній Мураєв, відомий своєю прокремлівською позицією. Канал неодноразово штрафувала Нацрада з питань телебачення і радіомовлення через численні порушення. Чи не найбільшого галасу наробив антиукраїнський ролик каналу під назвою "Наша (не) залежність". Відео створює образ негативних наслідків від виборів 1 грудня 1991 року всеукраїнського референдуму. Тоді 90,32% громадян підтримали незалежність України.

Зауважимо, що рейтинги зросли не лише у каналу "НАШ", але й у "Прямого". Його частка зросла з 1,31% до 2,2%. Телеканал "Прямий" пов'язують з п'ятим президентом України Петром Порошенком.

Цікаво Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу "Прямий": що про це відомо

Що варто знати про блокування каналів Медведчука

  • 2 лютого РНБО запровадили персональні санкції проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака на 5 років.
  • Під санкціями також опинилися телеканали кума Путіна Віктора Медведчука – NewsOne, ZIK та 112. Того ж дня медведчуківські ЗМІ припинили роботу.
  • Керівництво зазначених медіа вже заявило, що буде оскаржувати це рішення в всіх можливих інстанціях.
  • Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що українські служби збирали інформацію протягом 8 місяців. За словами Данілова, вже тоді було зрозуміло, що "це не засоби масової інформації, а суто пропагандистська машина Росії".

Санкції РНБО проти Тараса Козака
Санкції РНБО проти Тараса Козака / Інфографіка 24 каналу