Деталі традиційної селекторної наради з питань запобігання COVID-19 під головуванням Володимира Зеленського повідомляє пресслужба Президента України.

Читайте також Карантин, найімовірніше, продовжать до кінця березня, – Шмигаль

Про що говорили на нараді

  • Кабінет Міністрів провів порівняння карантинних обмежень в Україні та 18 інших країн за індексом жорсткості, який враховує низку показників.

В Італії цей індекс становить 87,9, у Німеччині – 85,1, у Греції – 84, в Австрії – 78, у Польщі – 71. Україна серед 18 країн посідає 16 місце й має індекс жорсткості 61,5.

За словами Дениса Шмигаля, український карантин виявився найбільш м'яким.

  • За минулий тиждень провели 182 437 ПЛР-досліджень, за позаминулий – 160 тисяч тестів.

За останній тиждень коронавірус підтвердили у 44 402 людей, за попередній – 41 тисячі. Тобто почалося повільне зростання захворюваності.

  • Правоохоронці розповіли, що через порушення карантину вони закрили пів тисячі розважальних закладів і ресторанів, понад 60 торговельно-розважальних центрів та 40 клубів.
  • Зеленський наголосив, що уряд має бути готовий до початку вакцинації в усіх питаннях.

Першими мають бути вакциновані медпрацівники, військові, люди літнього віку, оскільки вони – в основній групі ризику,
– зазначив глава держави.

Він додав, що люди повинні знати чітко, коли починається вакцинація, як вона відбуватиметься, і знати, що держава про них піклуватиметься.

"Вакцинація – це виклик для всього світу, і скрізь, у кожній країні уряди зустрічаються з новими викликами", – підсумував Зеленський. Однак наголосив на тому, що насамперед потрібно думати про людей.

Зверніть увагу Україна веде перемовини з 6 виробниками вакцин від COVID-19, – Шмигаль

вакцинація в україні