Багато порушень на гірськолижних курортах

Саме це стало темою для зустрічі Ляшка з заступником міністра економіки Сергієм Глущенком та керівницею Держспоживслужби Владиславою Магалецькою. Про це головний санлікар написав у фейсбуці.

До теми Відпочинок у Буковелі та на інших курортах під час локдауну: де натовпи туристів і які ціни

Як головний державний санітарний лікар отримую численні повідомлення про роботу в період карантинних обмежень ресторанів, барів, розважальних закладів на гірськолижних курортах та в Львівській області. Саме на це і звернув увагу колег на селекторній нараді,
– зазначив Ляшко.

Заклади Івано-Франківщини перевірятимуть вже з 15 січня

У заклади громадського харчування на гірських курортах Івано-Франківщини з перевірками прийдуть вже з 15 січня. Ляшко зазначив, що усі порушення матимуть наслідки.

"Якщо ми звертаємось до людей з проханням дотримуватись протиепідеміологічних заходів і вони дотримуються їх, то чому тоді певні представники бізнесу дозволяють собі порушувати ці правила? – зауважив головний санлікар.

Проблема – в конкретних локаціях

Раніше в інтерв'ю Інтерфакс-Україна Ляшко наголосив, що перед оголошенням локдауну у МОЗ прислухались до прохань бізнесу попрацювати до 7 січня. Проте деякі підприємці після цього не бажають дотримуватись обіцяного.

Головний санлікар зазначив, що загалом ситуація в Україні – стабільна і більшість представників бізнесу таки взяли до уваги карантинні правила. Проблема – в конкретних локаціях.

Все про локдаун в Україні
Що відомо про локдаун в Україні / Інфографіка 24 каналу