Формально такої заборони немає. Скоріш за все, супермаркети просто вирішили перестрахуватися. Таку думку головний санітарний лікар Віктор Ляшко висловив у інтерв'ю LB.ua.

Детальніше Щоб збільшити народжуваність: в деяких магазинах обмежили продаж презервативів на час локдауну

Він пояснив, що презервативи належать до засобів особистої гігієни та медичних виробів. Тому їх можна продавати під час локдауну, зокрема – і на касах супермаркетів.

Презервативи продаються в аптеках. Покажіть мені цього супергіганта, будь ласка, який три тижні карантину ходить щодня купувати презервативи,
– додав Ляшко.

Крім цього, головний санітарний лікар України зауважив, що аптек в Україні насправді є набагато більше, ніж супермаркетів.

Що відомо про локдаун в Україні:

  • Жорсткий карантин в Україні триватиме з 8 до 25 січня. Його запровадили, аби зупинити поширення коронавірусу COVID-19 в Україні.
  • Спочатку очільник МОЗ Максим Степанов припускав, що його можуть продовжити. Проте вже незабаром міністр змінив свою думку.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що уряд не має наміру продовжувати локдаун. До кінця лютого країна житиме в умовах адаптивного карантину.

Зауважимо, що Кабінет міністрів оприлюднив перелік товарів, дозволених до продажу на період локдауну, за кілька годин до початку дії обмежень.

Які товари можна продавати під час локдауну
Що можна продавати під час локдауну / Інфографіка 24 каналу