Про те, що МОЗ виступає проти будь-яких змін, пов'язаних з запланованим посиленням карантину, його очільник Максим Степанов розповів під час щоденного брифінгу, повідомляє 24 канал.

До слова У Києві через локдаун планують вже закрити всі новорічні локації

Хочу нагадати, що у нас щодня фіксуються близько 5 – 7 тисяч нових випадків коронавірусу. Щодня помирає близько 200 людей,
– наголосив міністр.

Він підкреслив, що людей заздалегідь попереджали про те, що карантин посилять, тож бізнес має бути готовим до цього.

"Після новорічних свят у нас буде зростання кількості випадків коронавірусу. Як наслідок, це буде збільшувати навантаження на нашу медичну систему", – розповів Максим Степанов.

Чутки щодо локдауну:

  • З наближенням локдауну, який запланований на 8 – 24 січня, все частіше різні ЗМІ й анонімні джерела розповідають про його можливе перенесення або скасування.
  • Підставою для цього буцімто є скорочення кількості нових випадків коронавірусу, якщо порівнювати з початком грудня, коли схвалювали рішення.
  • Ще одною причиною називали сезонну епідемію грипу, яка настає в кінці січня. Мовляв, доцільніше саме тоді й посилювати обмеження.
  • Втім, офіційно ніхто цих чуток так і не підтвердив. Тож усе йде до того, що з 8 січня в Україні будуть посиленні карантинні обмеження.

Нові обмеження карантину 2021 інфографіка 24 канал
Нові обмеження карантину 2021 року / Інфографіка 24 каналу