Прокурор заявив, що листування існувало, однак Микитась не використовував його під час вчинення злочину. Воно "створювалося, щоб запевнити потерпілого Олега Мірошниченка в тому, що викрадачі діють в інтересах Микитася". Про це прокурор повідомив на засіданні суду.

Цікаво Чому Микитась дав свідчення проти Татарова: чи була це угода зі слідством

У зв'язку з тим, що особисто Микитась підтвердив їхні повноваження щодо вимагання у Мірошниченка цих коштів, тому це листування не використовувалося ними під час вчинення злочину,
– сказав прокурор.

Прокурор не посилатиметься на листування

Він додав, що сторона обвинувачення не посилається у клопотанні про застосування запобіжного заходу на це листування. "Я вам ще більше хочу сказати, і не будем посилатись на це листування для підтвердження вини Микитася надалі".

За словами прокурора, підозрюваний Чернов, який організував викрадення і дав свідчення проти Микитася, підробив листування з екснардепом.

Чернов зробив це нібито для того, щоб продемонструвати Мірошниченку, що у нього вимагають гроші за вказівками Микитася.

До теми Татаров і Микитась щороку разом святкували Новий рік, – Бутусов: фото

Пізніше забудовник нібито сам зателефонував потерпілому і підтвердив, що викрадачі діють від його імені. Тому, на думку прокурора, у підробленому листуванні "відпала необхідність" і його не використовували.

Що сказав адвокат

Адвокат Микитася Артур Габрієлян розповів, що у матеріалах клопотання про арешт екснардепа немає свідчень Чернова про підробку листування, пише "Українська правда".

За словами захисту, раніше прокурор стверджував, що підозра підтверджується "листуванням".

Справа Микитася: головне

  • Екснардепа та забудовника підозрюють у викрадені юриста Олега Мірошниченка, який раніше на нього працював.
  • Адвокати Микитася заявляли, що наявне у матеріалах кримінальної справи листування могло бути сфальсифіковане іншим підозрюваним – Черновим.
  • 20 січня суд залишив підозрюваного під вартою до 27 лютого без права внесення застави.
  • Антикорупційні активісти вважають, що викрадення людини є наслідком іншої справи екснардепа – корупційної. У ній Микитася підозрюють у розкраданні майна Нацгвардії.