Як зазначив музикант, він перший надіслав листа активісту в Одеський слідчий ізолятор №21, де Стерненко наразі перебуває. Хливнюк отримав відповідь від активіста напередодні його дня народження.

Важливо Свято у неволі: у день народження Стерненка його прихильники зібралися під СІЗО Одеси

Що написав Стерненко

Активіст зазначив, що описувати стан справ "особливо сенсу немає, тому що які можуть бути справи у в'язня". Він зауважив, що хоче вірити у справедливість та бути вільним. Але, як написав Стерненко, "мої бажання не збігаються з бажаннями чинної політичної системи".

Та я бачу, хоча й дуже обмежено, що існує багато крутих, сміливих і принципових громадян, які говорять гучно, і це додає надії та сил. Ще більше посилює віру у правильність моїх дій та слів. Якщо те, що за них в Україні тебе переслідують, то ти точно дієш правильно. Тож прорвемося, вічно це не триватиме,
– написав активіст.

Він попросив не мовчати та не зупинятися, бо "тільки це зможе подіяти". Сергій додав, що акції під Офісом Президента у день його народження – 20 березня – буде "крутіше за будь-який подарунок".

Він додав, що пишається, що живе в одній країні з такими людьми. Наприкінці Стерненко закликав звільнити Андрія Антоненка та інших політичних в'язнів.

Актуально Сергію Стерненку – 26: як активіст став символом права на захист

Хливнюк прочитав лист Стерненка з в'язниці: дивіться відео

Вирок Стерненку: що треба знати

  • Приморський суд Одеси 23 лютого засудив Стерненка до 7,3 року ув'язнення з конфіскацією половини майна. Справа стосується викрадення депутата з метою заволодіння його грошима – 300 гривнями.
  • Сам Стерненко раніше заявляв, що вся справа базується лише на свідченнях Щербіча. Активіст заявив, що вирок проти нього є політично вмотивованим рішенням, яке продиктували судді.
  • У відповідь на несправедливий вирок суду українці почали виходити на вулиці. Загалом акції на підтримку Стерненка анонсували у понад 20 містах України.
  • 19 березня Приморський суд Одеси відмовив у клопотанні про негайне звільнення активіста Сергія Стерненка з-під варти. Відповідне рішення ухвалила суддя Лариса Єршова.