Наскільки є можливою легалізації зброї в Україні: відповідь Кличменка

Як зауважив голова Нацполіції, він не підтримує легалізацію в Україні зброї, передусім короткоствольної. Більше того, іноді носить з бою табельний "Форт-17". Про це Клименко заявив у коментарі "Українським новинам".

До теми Легалізація вогнепальої зброї в Україні: які особливості альтернативного законопроєкту

"За 2020 рік ми вилучили з незаконного обігу понад 3 тисячі одиниць вогнепальної зброї. Поки ми не наведемо лад із нелегальною зброєю, зокрема і з гранатами, і з вибухівкою, я вважаю, що занадто рано нашим громадянам довіряти вогнепальну зброю", – зазначив головний поліцейський України.

А як щодо легалізації легких наркотиків, зокрема марихуани

Тут Клименко підкреслив, що поліція не може перешкоджати процесу законотворення. Щоправда, вона бере участь в обговоренні цього питання.

Основне, що легалізація легких наркотиків в медичних цілях потребуватиме державного регулювання, державного контролю. Якщо держава зможе в особі органів контролю, в тому числі Національної поліції, моніторити ці процеси, зокрема, щодо вирощування, виробництва і реалізації, тоді ми можемо говорити, що це не буде підривати державу,
– наголосив він.

Але, за його словами, контролювати цей процес дуже складно, оскільки мають бути жорсткі вимоги щодо плантацій з коноплями або реалізації готової продукції через аптеки.

"Щоб, зокрема і Національна поліція могла відповідно реагувати та контролювати ці процеси. У нас діти починають приймати легкі наркотики з 11 років. 14 – 15 років – це вже тяжкі наркотики. Тому до цього питання потрібно підходити жорстко", – пояснив Клименко.

Голова Національної поліції додав: не слід випускати з поля зору те, що такими кроками скалічити дітей і молоде покоління.

"Це дуже тонка грань, і ми повинні зважено підійти до вирішення цього питання", – констатував він.

Зверніть увагу Як контролюватимуть виробників медичного канабісу: у парламенті готують законопроєкт

Легалізації зброї та марихуани: головне

  • В Україні вже давно обговорюють легалізацію зброю. Захисники ініціативи переконують, що це допоможе врятувати не одне життя та загалом українці стануть захищеннішими. А противники наголошують на великій кількості нелегальної зброї. Більше читайте тут.
  • Щодо марихуани, то таке питання виникло останніми роками. Зокрема, питання легалізації медичного канабісу президент Зеленський вніс у Всеукраїнське опитування, яке провели водночас з місцевими виборами восени 2020 року. За легалізацію проголосували майже 65% опитаних. Докладніше про медичний канабіс – за цим посиланням.