Міністр закордонних справ наголосив, зокрема, що російська агресія проти України затягується.

Читайте також Путін хоче знайти слабке місце і вирішити конфлікт мовою ультиматумів, – Кулеба

"Напередодні російські війська атакували позиції ЗСУ поблизу Шумів, загинули 4 українських солдатів", – написав український урядовець.

Я закликаю міжнародну спільноту рішуче засудити останню ескалацію Росії,
– наголосив Кулеба.

Свій допис посадовець проілюстрував фотографіями загиблих українських захисників. Він коротко розповів про них та висловив співчуття рідним.

Внаслідок загострення під Шумами 2 військовослужбовців отримали осколкові та кульові поранення. Вони у лікарні, стан постраждалих – середній та тяжкий.

Що відомо про загиблих під Шумами

  • Сергій Гайченко, 27-річний старший солдат. Родом із села Михайлівка, що на Дніпропетровщині. Військову службу за контрактом розпочав ще у 2015 році.
  • Сергій Барнич. 47-річний український військовий з Калуша. У 2020 році його нагородили грамотою Калуського міського голови та медаллю "За гідність та патріотизм".
  • Сергій Коваль. 43-річний підполковник, кадровий офіцер, випускник Кам'янець-Подільського військово-інженерного інституту. Мав досвід участі у миротворчих операціях.
  • Максим Абрамович. 26-річний старший сержант із села Дубровиці на Рівненщині. Був нагороджений Відзнакою Президента України "Учасник АТО", медаллю "За звитягу та вірність".