Кулеба захистив Маркарову

Свою позицію щодо кандидатури Маркарової на пост посла України у США міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив в інтерв'ю газеті "День".

Дізнайтеся більше Коли Маркарову призначать послом України у США: відповідь Кулеби

Ніхто, крім вузької частини українських дипломатів, очолюваних Костянтином Івановичем (Грищенком, ексглавою МЗС і експослом в США – 24 канал), до якого я тепло ставлюся і поважаю, не вважає Маркарову негідним кандидатом на посаду,
– зазначив Кулеба.

Міністр переконаний, що Маркарова стане успішною пані послом, оскільки має досвід співпраці зі Сполученими Штатами.

"А кого треба призначати послом у США? А чому не може бути людина, яка дуже добре розуміє Америку, тому що взаємодіяла зі США і має успішний досвід взаємодії", – наголосив очільник МЗС.

Кулеба також додав, що кадрова ситуація в міністерстві дійшла до того, коли "потрібно вливати свіжу кров на всіх рівнях". Та уточнив, що у такий спосіб він виходить на зовнішній ринок і шукає кандидатів на посаду посла.

Що відомо про кандидатуру Маркарової на пост посла США

  • 20 листопада Кулеба повідомив, що запропонував колишню міністерку фінансів Оксану Маркарову на посаду посла України в США.
  • Глава МЗС тоді запевнив, що роботою нинішнього посла України у США Володимира Єльченка він задоволений, а кадрові зміни не пов'язані особисто з ним.
  • Оксана Маркарова була міністеркою фінансів України з 8 червня 2018 до 4 березня 2020 року.
  • Після відставки Маркарова повідомила що повертається у бізнес та зареєструвала стартап.