Таку думку висловив очільник МЗС України Дмитро Кулеба. Він прозвітував про підсумки свого року роботи на цій посаді.

Як минуло Чергове засідання ТКГ: говорили про відкриття КПВВ на Донбасі і російські маніпуляції

Росія водить ситуацію по колу

Позиція Росії в Тристоронній контактній групі затягує процес. Саме через це, заявив Кулеба, і будь-які рішення не ухвалюють. Це ставить питання про загальну ефективність таких переговорів на цьому майданчику.

"У ТКГ зараз треба говорити не про зміну місця, а про те, щоб там в принципі відбувалися ефективні переговори,

...через позицію РФ ТКГ все більше нагадує театр абсурду, де Росія і запрошені представники так званих "ДНР" і "ЛНР" просто водять ситуацію по колу, вдаються до якихось абсурдних аргументів,
– розповів міністр.

Він додав: наразі не місце проведення ТКГ є проблемою, а її суть. Оскільки українська сторона, попри усі зусилля, бачить деструктив Росії. "Не те, щоб це було щось щось нове, чого ми не знали, але зараз, за ​​останні сім років конфлікту, це вже просто вийшло на якийсь топ-рівень", – вказав глава Кулеба.

Минуле засідання ТКГ: зустріч не була плідною

  • 2 березня відбулося чергове 150 засідання ТКГ у підгрупах. В українській делегації підкреслили: в групах з політичних питань і безпеки минули безрезультатно.
  • У ТКГ наголосили: РФ продовжує наполягати, що є лише посередником у конфлікті на рівні з Німеччиною, Францією, та ОБСЄ.
  • Українська делегація засудила те, що російська сторона знову заблокувала відкриття роботи КПВВ зі свого боку. Її аргументи з цього приводу назвали необґрунтованими, а рішення – негуманними.
  • Ба більше, російські маріонетки не пустили на пункти пропусків автобуси для пасажирів. Голова делегації Леонід Кравчук, який і ініціював виділення транспорту, обурився такій нахабності бойовиків.