За словами Кулеби, справа та поведінка російської влади щодо Навального є прикладом порушення прав людини.

До теми Україна підтримує Навального – він є ворогом Путіна, – Кулеба

Що ще сказав Кулеба

Очільник МЗС наголосив, що принципово завжди виступатиме на підтримку людини, яку свавільно кидають за грати за абсолютно очевидного політичного кейсу.

Коли він вийде з-за ґрат, очевидно, ми будемо з ним розбиратися, з його поглядами на Крим і на взаємини з Україною,
– підкреслив дипломат.

Водночас він наголосив на іншому питанні – що права людини слід поважати. Тому справа Навального у цьому плані є очевидною.

Деталі заяви Навального про Крим

Кілька років тому опозиціонер наголошував, що в Криму треба тільки провести "нормальний референдум" і немає необхідності його повертати "туди-сюди".

Крим – це бутерброд з ковбасою, чи що, щоб його туди-сюди повертати? З точки зору політики та відновлення справедливості, що потрібно зробити зараз в Криму, це провести нормальний референдум. Не такий, як був, а нормальний,
– зазначав тоді Навальний.

Зверніть увагу Навальному вішають справи, як іграшки на новорічну ялинку, – російський адвокат Фейгін

Що закидають Олексію Навальному в Росії: коротко

  • Найгучніша справа стосується нібито махінації у компані "Ів-Роше" та тягнеться ще з 2014 року. Тоді брат політика Олег Навальний працював на керівній посаді в "Пошті Росії".
  • Суд стверджує, що він переконав керівництво "Ів Роше" розірвати договір на поставку продукції з Поштою Росії та укласти з ТОВ "Головна передплатна агенція".
  • У рішенні суду мовиться, що ціни були завищеними, тому збитки склали 26 мільйонів рублів. Олексій Навальний нібито керував цією аферою.
  • 2 лютого опозиціонера засудили. Після оголошення вироку суду штаб Навального закликав людей вийти на акцію протесту.
  • Затримали опозиціонера одразу після того, як він повернувся з Німеччини 17 січня, а наступного дня обрали запобіжний захід – взяли під варту на 30 діб. У Німеччині Навальний лікувався від отруєння "Новачком".
  • Україна та весь цивілізований світ засудили ув'язнення політика та вимагають його якнайшвидше звільнити.