Міністр вважає таке рішення "правильним та виваженим кроком. Тож він висловив слова вдячності іноземним колегам.

Про що мовиться Транслювали пропаганду проти України: Латвія заблокувала російський телеканал

"Правильний, виважений крок. Я особливо вдячний латвійським партнерам за те, що однією з причин рішення стала мова ненависті щодо України", – відреагував Дмитро Кулеба на своїй сторінці у твітері.

Реакція міністерства культури

У Міністерстві культури України також відреагували на рішення Латвії. Очільник відомства Олександр Ткаченко у своєму телеграмі написав, що вдячний за таку активну позицію та міжнародну підтримку.

Захищати інформаційний простір від ворожих закликів та спроб підірвати суверенітет інших країн – вкрай важливо у наш час,
– написав Ткаченко.

Він додав, що саме такі кроки наочно демонструють позицію держави проти постійних маніпуляцій та фейків з боку Росії – як у соцмережах, так і на телебаченні.

"Беручи до уваги нещодавні кремлівські заяви, що для просування в Україні так званого руского міра використовуватиметься м'яка сила, думаю, це гарний приклад й для інших країн, що не підтримують мову ворожнечі, поважають демократичні цінності та виступають за незалежність інших держав" – наголосив глава Мінкульту.

Чому проти телеканалу запровадили санкції

  • У Латвії запровадили санкції проти телеканалу "Росія РТР" через пропагандистське ток-шоу.
  • Під час перевірки виявилось, що російська пропагандистка Ольга Скабеєва та інші учасники назвали Україну "терористичною державою".
  • Тоді ж одна з головних пропагандисток Кремля закликала ввести в Україну російські війська, які й так тимчасово окупували території Донбасу та Криму, щоб "втихомирити сторони конфлікту".