Кулеба наголосив, що ситуація на обох територіях має певні відмінності, зокрема юридичного характеру. Про це сказав в ефірі одного з українських телеканалів, пише 24 канал.

Важливо Стратегія деокупації Криму вже у РНБО: коли ухвалять документ

За словами Дмитра Кулеби, питання деокупації ОРДЛО та Криму мають бути "двома окремими треками".

Вони не повинні перетинатися в переговорному плані, бо якщо їх кинути в один котел, то все занадто ускладниться – і стане ще важче і Донбас повернути, і Крим повернути,
– пояснив Кулеба.

Раніше Кулеба заявив, що Україна остаточно порвала з "російським світом", а її майбутнє в союзі із західними країнами невідворотне. Цими принципами Київ не поступиться в процесі врегулювання на Донбасі й деокупації Криму.

Зауважимо, що питання деокупації Донбасу продовжують вирішувати під час зустрічі радників "нормандської четвірки", а також на самітах у нормандському форматі. А от для деокупації українського Криму в Україні створили ще один майданчик – Кримську платформу.

Кримська платформа: що варто знати

  • Президент Зеленський у вересні 2020 року закликав світову спільноту долучитися до створення міжнародної платформи з деокупації Криму.
  • На її підтримку вже виступили посли багатьох країн світу, зокрема, США, Великої Британії, Латвії та Туреччини.
  • Платформу з деокупації Криму запустять на саміті Східного партнерства, де зберуться світові лідери, а також представники різних міжнародних організацій. Захід має відбутися влітку 2021 року.
  • Платформа матиме міжурядові, міжпарламентські та експертні напрямки. Консолідовано вони розроблятимуть заходи з повернення Криму до складу України.