Журналіст зазначив, що висота сніжного покриву у Керчі досягла 47 сантиметрів. Такою є ситуація і в Краснодарському краї Росії.

Читайте також В окупованому Криму тріснула 55-метрова копія Кримського мосту: фото

Кримський міст під загрозою

Чи витримає цю весну "гордість" Путіна – Кримський міст? Азовське море замерзло, весь цей сніг лежить і пресується на поверхні льодового покриву, а це – величезна маса криги,
– написав Пенчук.

Він заявив, що зазвичай, коли приходить тепло, то починається льодостав, а величезні брили криги залежно від напрямку вітру ходять з Чорного до Азовського моря та навпаки.

"Гарне буде випробування для Кримського мосту та його опор", – додав журналіст.

Пенчук також нагадав, що рух конструкцією через негоду перекритий уже протягом кількох днів. А неготовність Кримського мосту до екстремальних погодних умов визнають навіть кримські пропагандисти.

Зверніть увагу Друг Путіна отримав контракт на обслуговування Керченського моста

Що кажуть окупанти

На ресурсі "Аргументи тижня – Крим" написали, що стратегічна споруда виявилася готовою до роботи лише в літніх умовах.

Закрили рух Кримським мостом – його захищеності не вистачило, щоб протистояти негоді. Але ж під час відкриття йшлося про якусь супер-пупер протиожеледну систему, яка не завдає шкоди екології. І де вона?
– обурюються на окупованому півострові.

Та додають, що через відсутність паркувальних майданчиків автівки змушені стояти на "Тавриді", з'їздів з якої немає "деколи довгі десятки кілометрів".

Що відомо про Кримський міст?

Це незаконна споруда між Кримом, окупованим Росією, та півостровом Тамань у Росії. Його довжина становить 19 кілометрів, вартість – 228 мільярдів рублів. Рух автомобілів по ньому відкрили 15 травня 2018 року.

Відтоді в окупантів часто виникають проблеми з мостом. Наприклад, на морській ділянці споруди один із залізничних прольотів нахилився та впав у воду. Ще одна проблема – Кримський міст поступово зміщується: одні об'єкти просідають зі швидкістю до 89 міліметрів за рік, інші – підіймаються зі швидкістю до 52 міліметрів у рік.