Затримання кримських татар

Силовики на блок-пості зупиняли лише автомобілі на кримських номерах. Вони забирали у водіїв документи на авто та водійське посвідчення. Про це повідомляє "Крымская солидарность".

Читайте також Російські окупанти проводять навчання в окупованому Криму і не приховують цього: деталі

Люди їхали підтримати своїх земляків, але їх затримали на кримському мосту, на посту і нікого не пропускають. Забрали документи на авто, права. Нібито встановлюють особистості,
​– розповів автор відео.

Близько 120 кримських татар провели на мосту 9 годин. Серед них були люди від 16 до 67 років.

58-річному чоловіку стало погано, для нього викликали швидку допомогу.

"Люди перебувають у себе вдома, а них забрали документи, затримують, обмежили у свободі. Ми змерзли", – обурився затриманий чоловік.

Дивіться відео з місця затримання кримських татар:

Близько 05:30 силовики почали віддавати людям їхні документи. Втім, у Ростов-на-Дону їх все одно не впускають. Активістам дозволили їхати лише в одному напрямку – у Крим.

Кримських татар не пропустили у Ростов-на-Дону / Фото "Крымская солидарность"

Справа "Хізб ут-Тахрір": що відомо

  • "Хізб ут-Тахрір" – це ісламська політична партія, яку Росія визнала терористичною та заборонила. Однак у багатьох країнах світу вона діє без жодних обмежень.
  • У причетності до цієї партії окупанти звинувачують 25 кримськотатарських громадських активістів.
  • 12 січня суд має винести вироки Різе та Енверу Омерову, а також Айдеру Джеппарову, яких заарештували у справі через тероризм.
  • Матеріали "справи" містять аудіозаписи, на яких зафіксовано, що засуджені вели дискусії на релігійні та політичні теми.
  • Обвинувачення вимагає ув'язнити чоловіків на 13 – 19 років.