Крім того, у фракції хочуть більш детально вивчити відповідне питання і вислухати, що говоритиме Дубінський. Про це в ефірі 24 каналу розповіла заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

До теми "Слуги народу" вимагають, щоб у партії розібралися із ситуацією з Дубінським

Вона зазначила, що у питанні щодо пресконференцій Андрія Деркача, Олександр Дубінський, звичайно, не запитував дозволу у керівництва фракції.

"Дуже часто позиція пана Дубінського не збігається зі загальною позицією фракції – це стосується і голосувань і певних заяв", – сказала Євгенія Кравчук.

За її словами, не можна розцінювати позицію Дубінського, як позицію фракції "Слуга народу". Водночас нардепка додала, що питання про виключення Дубінського ніхто не підіймав офіційно, задля цього є певна процедура.

Звичайно, що в переліку причин для виключення (з фракції – 24 канал) точно ще ні в кого не було потрапляння в санкції США. Але знову ж таки, ми вивчимо це питання,
– повідомила заступниця голови фракції "Слуга народу".

Чи має бути Дубінськи виключений з фракції

Євгенія Кравчук зауважила, що виключень із фракції було не так багато, їй притаманні доволі демократичні процедури. Багато моїх колег дозволяють собі образи до членів команди, мені така поведінка незрозуміла.

Я б хотіла почути позицію президента, Офісу Президента та МЗС щодо цього питання, щоб зрозуміти, наскільки це може бути погано для наших стосунків з США,
– сказала Євгенія Кравчук.

Вона наголосила, що всі погоджуються – США є одним із стратегічних партнерів України, тож підтримку Сполучених Штатів потрібно зберегти. За словами Кравчук, незрозуміло, чи будуть ставити питання щодо виключення Дубінського зі "Слуги народу", але вона впевнена – реакція фракції має бути.

Що цьому передувало

  • 11 січня міністерство фінансів США ввело санкції проти оточення нардепа Андрія Деркача. Зокрема, у санкційний перелік потрапив Олександр Дубінський.
  • Обмеження запровадили через втручання у вибори у США – у травні 2020 року Деркач оприлюднив аудіозаписи розмов, які нібито можуть свідчити про вплив Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка.