Так Кравчук прокоментував питання про його появу на російських телеканалах. Під час одного з ефірів пропагандисти разом із головою української делегації в ТКГ увімкнули Пушиліна.

До теми Щоб донести правду про Донбас, – Кравчук про появу на російському каналі

Головне – не те, з ким ти говориш, а те, що ти говориш.

Кравчук зауважив, що він дотримується позиції: головне – не те, з ким ти говориш, а те, що ти говориш.

Коли я говорив на першому російському каналі, вони увімкнули Пушиліна. От, уявіть собі, я злякався та побіг з каналу. Що б про мене подумали? Перший президент злякався Пушиліна? Я з ним не спілкувався,
– наголосив голова делегації України в ТКГ.

Він додав, що поставив ватажку бойовиків одне єдине запитання: він справді хоче побудови на Донбасі російської національної держави чи ні?

"Якщо він хоче, то про що ми говоримо на мінській конференції? Він це сказав перед всім світом. Я домігся, що він дав офіційну відповідь", – підкреслив Кравчук.

Водночас він наголосив на одному важливому для України моменті. Мовиться про допуск бойовиків до участь у мінському процесі.

"Хто їх ввів? Підписали разом із Кучмою, з Росією документ, що є дуже складним для нас. Дуже складним", – констатував політик.

Також він нагадав, що відеоконференціях у мінському форматі є присутніми й представники того ж Пушиліна – Дейнего та Ніканорова.

"Я спілкуюся з ними? Так. Не я їх туди вводив, а до мене ввели. Таким чином виходить дивна річ, з представниками можна, а з ТБ не можна", – бідкається Кравчук.

Путін – реальний ворог України, а не Пушилін

Кравчук розповів, що востаннє спілкувався з Путіним ще за часів президенства втікача Януковича. Але робив це безпосередньо. Опісля жодних розмов між ними не було.

Сьогодні ж я б сказав спочатку, що для того, щоб я з ним спілкувався, він має ухвалити рішення піти геть з України. А так, спілкуватися нема про що. Він є реальним ворогом України. А не Пушилін,
– наголосив голова делегації України в ТКГ.

За його словами, Пушилін належить до тих людей, які не вирішують. Вони виконують або через них виконують. Натомість вирішує Кремль і одна людина в Росії. Її ім'я – Володимир Володимирович Путін.

Цікаво Арестович висловився про походи Кравчука на пропагандистські канали

Що цьому передувало: чому виник скандал

  • 15 лютого Кравчук брав участь в ефірі російського "Першого каналу".
  • Тоді під час включення з ним Пушилін відверто заявив про намір поступово інтегрувати окуповані території в Росію.

Хто такий Денис Пушилін?

Сьогодні він є очільником так званої "ДНР". Спершу був організатором проросійських мітингів у Донецьку в 2014 році. А потім став заступником самопроголошеного "губернатора" Донеччини Павла Губарєва та у 2015 – 2018 роках обіймав посаду "спікера" псевдореспубліки. Після вбивства ватажка бойовиків Олександра Захарченка очолив "ДНР". За даними ЗМІ, після втечі перебуває в Росії, але обов'язки голови фейкового утворення виконує надалі.

Журналісти припускають, що саме Пушилін – причетний до смерті Захарченка. Також його пов'язували з колишнім "сірим кардиналом" Кремля Владиславом Сурковим.