Джерело: 24 канал

В ефірі одного з українських телеканалів Кравчук запевнив, що заблоковані телеканали ведуть боротьбу проти України. Додав, що працівники цих каналів маніпулюють і відкрито брешуть.

Цікаво Чому заблокували ZIK, NewsOne і 112: як росіяни фінансували канали Медведчука

Вони самі обляпались, вибачте на слові, і шукають винних. Я не підтримуватиму ніколи ту "свободу слова", яка називається боротьбою проти України. Ніколи,
– наголосив Кравчук.

Як зазначив Кравчук, в ефірі одного із заблокованих телеканалів звучала неправдива інформація щодо нього. Мовилось про нібито його участь в переговорах ТКГ з питання звільнення українських заручників.

Блокування ZIK, NewsOne і 112: коротко

  • РНБО прийняло рішення про санкції щодо нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Це трапилось 2 лютого за ініціативи Володимира Зеленського.
  • Згідно з документом, санкції діють і щодо каналів 112 Україна, NewsOne, ZIK – їх заблокували на 5 років. Річ у тім, що телеканали пов'язують з кумом президента РФ, лідером партії ОПЗЖ Віктором Медведчуком.
  • Політична сила почала обурюватись через це рішення і прикриватись свободою слова. Водночас Зеленський запевнив, що тут мовиться не про свободу слова, а про пропаганду.
  • Рішення про блокування підтримали Сполучені Штати. Натомість у Кремлі, звісно, заявили, що це не відповідає міжнародним нормам.

санкції рнбо
Коротко про санкції РНБО / Інфографіка 24 каналу