Джерело: 24 канал

Голова української делегації в ТКГ в ефірі одного з телеканалів розповів, що під час розмови Байдена з Путіним лідер Сполучених Штатів чітко висловив позицію своєї держави щодо України.

Читайте також Чому Україна досі не в НАТО: Зеленський озвучив головне запитання до Байдена

Кравчук розповів, що головною темою переговорів був договір про стратегічну ядерну зброю. Однак під час розмови було піднято й питання нашої країни.

Байден дуже чітко й системно, як сказали в Офісі президента, ідеально висловився щодо України. Що Україна суверенна незалежна держава, що Штати підтримуватимуть суверенітет і незалежність України, і що це буде головним напрямком зовнішньої політики США щодо України,
– сказав глава української делегації в ТКГ.

Кравчук впевнений, що Байден допомагатиме Україні

Перший президент зазначив, що нещодавно передивлявся промову Джо Байдена у Верховній Раді в 2015 році. На думку Кравчука, це був ідеальний виступ, під час якого політик дав зрозуміти, що і він, і Демократична партія стоять на позиції захисту суверенітету і територіальної цілісності України.

"Я переконаний, що пан Байден буде втілювати цю політику в життя. Санкції проти Росії вийдуть за межі фізичних осіб, а стануть санкціями проти структур, можливі фінансові санкції, говорили про те, що можуть бути санкції виведення Росії з банківської системи, тобто про дуже широкі санкції", – підкреслив Кравчук.

Глава української делегації в ТКГ прогнозує політичний та дипломатичний вплив на Росію зі сторони США.

У мене переконання, що США підтримають пропозицію України, щоб у "нормандську четвірку" був введений представник Сполучених Штатів. Я бачу чітку, зрозумілу й послідовну позицію про захист України. І санкції, і зброя, і політичний тиск. Росію треба змусити діяти в рамках міжнародного права,
– підсумував перший президент.

Про що ще говорили Байден і Путін

  • В адміністрації Байдена повідомили, що під час розмови з Путіним глава Білого дому висловив рішучу підтримку суверенітету України перед обличчям тривалої російської агресії.
  • Президенти також обговорили двосторонні відносини й домовилися продовжувати контакти.
  • Не оминули увагою й боротьбу з пандемією COVID-19 та співпрацю у торгово-економічній галузі.
  • Майже вдалося їм домовитися і про продовження дії ядерної угоди.
  • Обговорили глави держав й арешт опозиціонера Олексія Навального та протести у Росії, а також втручання у вибори президента США.