Напередодні за один день у МОЗі внесли зміни до наказу, "щоб міністр своїм прикладом показав, що вакцина є безпечною, ефективною і якісною". Про це розповіла членкиня комітету Верховної Ради Ольга Стефанішина.

До теми Степанов розповів про те, як почувається після вакцинації

Вакцинація очільника МОЗ

На думку Стефанішиної, це треба було показувати не лише прикладом міністра, а проводити роз'яснювальну кампанію протягом кількох останніх місяців. "Щоб показати, що цю вакцину виготовили на величезному технологічному інституті, де препарати замовляє і влада Канади. Не потрібно того боятись", – пояснила вона.

Контакт Максима Степанова з людьми – втрачений. Довіри немає. Ця люди нормальної кампанії вакцинації провести не зможе,
– наголосила народна обранка.

Вона зазначила, що Степанов сказав, що вакцинацію надолужать завдяки мобільним бригадам. "Це те саме, що в нас було з тестуванням рік тому. Ми рік налагоджували програму тестування. Якщо і з вакцинацією треба буде рік налагоджувати нормальні темпи – це буде соромно", – наголосила Стефанішина.

За словами нардепки, через те, що МОЗ не справилось з роз'яснювальною роботу, ми знову маємо проблему. "Вчора спостерігали як міністр вакцинувався, але серед людей багато недовіри, багато хейту. Люди підозрюють, що він вакцинувався вітамінами. Повна недовіра до цього міністра існує", – зауважила вона.

Програма вакцинації – провалена

На думку Стефанішиної, програма вакцинації провалена. "Ми маємо навіть доставлену вакцину, але через те, що МОЗ не вело нормальну комунікаційну роз'яснювальну кампанію у останні місяці, і навіть зараз її не веде, стається багато відмов. Невже не можна було переконати лікарів?", – зазначила вона.

Вакцинація громадських діячів

Стефанішина пояснила, що суть внесення змін до наказу МОЗ щодо залишків вакцини, є зрозумілою. Вона зазначила, що "це робиться, щоб вже хоч якось популяризувати вакцинацію. Мовляв, публічні діячі також роблять вакцинацію. Закликати людей."

Не треба було зміни в наказ вносити, а требу було працювати з лікарями, щоб вони хотіли вакцинуватись і своїм прикладом показували українцям, що вакцинація – це безпечно,
зауважила членкиня комітету Верховної Ради.

Нардепка розповіла, що "нещодавно було дослідження, яке довело, що лише 2,3% українців будуть зважати на думку громадських діячів. Більше на думку українців впливають родичі, знайомі, лікарі".

Що Ольга Стефанішина думає про вакцинацію в Україні: дивіться відео