Необхідною умовою є відповідальність за проблеми, про які мовиться у публікаціях журналіста – саме для перевірки відповідних умов він встановив для посади термін у 2 місяці. Про це Юрій Бутусов розповів в ефірі 24 каналу.

Читайте також Журналіст Бутусов прийняв пропозицію стати позаштатним радником міністра оборони

Він зауважив, що писатиме журналістські матеріали, у яких повідомлятиме міністра оборони про наявні у його відомстві проблеми. Водночас він додав, що ніяких завдань йому не ставили.

Деталі співбесіди

Журналіст розповів, що Міністерство оборони України запропонувало йому посади керівників двох департаментів до управлінь – невеличких підрозділів, яким потрібні профільні спеціалісти. Зокрема, начальника управління нормативно-методичного забезпечення земельних ресурсів і нерухомості, що не є журналістським профілем, сказав він.

Головний редактор "Цензор.НЕТ" додав, що йому також запропонували посаду у інформаційній структурі Міноборони. Однак він сказав, що оскільки міністр в принципі не дає інтерв'ю журналістам, то йому це не потрібно.

Йому треба більше спілкуватися з журналістами, тоді буде якийсь сенс у залученні журналістів до роботи,
– сказав Юрій Бутусов.

За його словами, посаду позаштатного радника йому запропонували на громадських засадах, тобто з метою покращення інформаційного висвітлення, ймовірно – щоб збільшити кількість публікацій. "Тому, звичайно, я погодився на це, якщо я дійсно потрібен міністру і мене викликали через ЗМІ", – сказав журналіст.

Що цьому передувало

  • 8 грудня Міноборони публічно запропонувало посаду у відомстві головному редактору сайту "Цензор.НЕТ" Юрію Бутусову.
  • Журналіст заявив, що приймає відповідну пропозицію та запропонував свою програму.
  • Вже 10 грудня стало відомо, що в Міноборони не знайшли для Бутусова вакансії, яка б відповідала "рівню його амбіцій".
  • Головний редактор сайту "Цензор.НЕТ" на своїй сторінці у фейсбуці перед співбесідою вимагав зустрітися безпосередньо з очільником міністерства Андрієм Тараном.
  • Згодом він заявив, що вимагає вибачень і має намір судитись проти Міністерства оборони.