Очільники оборонних відомств також обговорили питання оборонної реформи в Україні та прогресу з ключових напрямків.

Цікаво Військова співпраця України та Швеції: що запланували в Міноборони

Про що вдалося домовитися Україні та США

Перш за все, Андрій Таран привітав американського колегу з призначенням на посаду й ознайомив із безпековою ситуацією в Україні. Водночас міністр оборони США підтвердив продовження підтримки ЗСУ в межах Ініціативи безпекової допомоги.

Ми вдячні народові та уряду США за непохитну допомогу та участь у посиленні стійкості України проти зовнішніх загроз і сприяння наближенню до повноправного членства в НАТО,
– наголосив Таран.

Остін зі свого боку подякував за продовження участі українських сил у складі міжнародних операцій. Сторони детально зупинилися на практичних кроках реалізації статусу України як партнера НАТО з розширеними можливостями. Також Ллойд Остін поінформував про схвалення Конгресом США першого траншу допомоги з боку американських партнерів.

Зауважимо, що раніше Остін заявляв, що підтримка України у сфері безпеки й оборони на тлі її протистояння агресії Росії залишатиметься пріоритетом для Сполучених Штатів. За словами Остіна, він виступає за надання летальної допомоги, "щоб забезпечити Україну озброєнням, необхідним для захисту".