Висловлювання Саакашвілі шкодять відносинам з Грузією

Український посол заявив, що заклики Міхеїла Саакашвілі не допомагають Україні вибудувати атмосферу довіри з Грузією та розвивати стратегічне партнерство.

Цікаво Я б такого заступника глави РНБО звільнив, – Саакашвілі про Кривоноса через критику Зеленського

Звісно, як окрема особа він має право висловлювати свою позицію. Та зараз ситуація з парламентом у Грузії більш-менш стабілізувалася, а в центрі уваги є інші, важливіші питання,
– заявив Ігор Долгов.

Він також висловив сподівання, що висловлювання керівника Офісу простих рішень не нашкодять відносинам з Грузією. Мовляв, наші обидві держави потребують одна одну як сильного й надійного партнера.

Реакція Міхеїла Саакашвілі

У відповідь грузинсько-український політик заявив, що Ігор Долгов звинувачує його лише в тому, що той бореться за свободу грузинського народу.

Я вважаю, що він глибоко корумпований. Я вважаю, що він діє проти українських інтересів, і я буду домагатися того, щоб таких послів не було ні в України, ні в Грузії,
– заявив Міхеїл Саакашвілі у своєму фейсбуці.

Він також підкреслив, що Ігоря Долгова призначив послом ще Петро Порошенко, а в часи Володимира Зеленського він "дивом залишився на посаді".

"Цей той самий Долгов, який в унісон з командою Порошенка проводив роботу, щоб українські народні депутати не поїхали як спостерігачі на вибори в Грузії в жовтні минулого року", – наголосив політик.

Через які заяви Саакашвілі виник скандал

  • Наразі в Грузії дещо нестабільна політична ситуація після парламентських виборів 2020 року. Тоді одноосібну більшість у парламенті здобула партія проросійського олігарха Бідзіни Іванішвілі.
  • З таким результатом не погоджується значна частина громадян, а також партія Міхеїла Саакашвілі, яка здобула на виборах друге місце.
  • Депутати партії третього президента заявили, що складають свої мандати, бо не будуть підігрувати фальсифікаторам виборів, вдаючи дієздатну опозицію.
  • Тим часом Міхеїл Саакашвілі висловлює свою підтримку однопартійцям. Щоправда, зважаючи на українське громадянство, грузинська влада говорить про буцімто "зовнішній вплив".