Тварини вільно прогулюються територією Чорнобильської зони. Світлини опублікували на фейсбук-сторінці Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Читайте також Київський зоопарк заманює відвідувачів знижками: на час локдауну поступились у вартості квитка

"Сніжний привіт від Пржевальців. Готуйте шуби, бо йдуть морози", – мовиться у відповідній публікації.

Коні Пржевальського у Чорнобильській зоні
Коні Пржевальського у Чорнобильській зоні / Фото Станіслава Гуменюка

Коні Пржевальського у Чорнобильській зоні
Рідкісних тварин вдалося сфотографувати взимку / Фото Станіслава Гуменюка

Коні Пржевальського у Чорнобильській зоні
Зимовий "привіт" від коня Пржевальського / Фото Станіслава Гуменюка

Користувачі соцмережі написали, що турбуються за тваринок. Мовляв, мороз для них не страшний, а от сніг може бути небезпечним – оскільки харчуються вони з землі.

Працівники заповідника запевнили, що причин хвилюватися немає – за "критичних умов" коней підгодовують. "Загалом природної кормової бази вистачає і ми не втручаємось", – наголосили вони.

Реакція соцмереж

Зимові фото коней Пржевальського у Чорнобильській зоні викликали багато емоцій у фейсбук-користувачів. Вони також хвалять співробітників заповідника.

  • "Які гарні коники";
  • "Красені";
  • "Ех, якби ж усі заповідники створювали такий якісний контекст (ймовірно, мали на увазі контент – 24 канал), як ви. Дякую";
  • "Красиві як у казці"

Що ще відомо про коней Пржевальського?

Це дикий кінь, названий на честь мандрівника Миколи Пржевальського. Поки це – єдиний вид диких коней, які проживають на волі.

У Чорнобильській зоні відчуження проживає дика популяція цих тварин. За оцінками науковців, їхня загальна чисельність там сягає 120 – 150 особин.

Також в Україні коней Пржевальського розводять у заповіднику "Асканія-Нова". Там проживає 93 тварини, це становить близько 7% світової популяції.